Настава на програму РТС 2 и РТС 3

Od ponedelјka 23.03.2020. počinje prikazivanje nastave i na programu RTS 2. Svi nastavni sadržaji, u skladu sa programom nastave, prikazivaće se prema prethodno utvrđenom rasporedu. Učenici od prvog do sedmog razreda imaće dnevno po tri časa, dok će učenici osmog razreda imati četiri časa.

Nastava za učenike prvog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja (I-IV razreda) biće emitovana na RTS 2 kanalu, dok će se nastava za učenike drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja (V-VIII razreda) emitovati na kanalu RTS 3.Nastava kao i do sada počinje u 8 časova.

Za učenike srednjih škola nastava iz opšteobrazovnih predmeta od ponedelјka 23.03.2020. godine biće emiovana na programu RTS 3. Svi nastavni sadržaji, u skladu sa programom nastave,  prikazivaće se prema prethodno utvrđenom rasporedu ( rasporednastave.gov.rs ).

Učenici od prvog do četvrtog razreda srednje škole imaće dnevno po dva časa,ali i mogućnost da časove iz opšteobrazovnh predmeta i stručnih predmeta prate na veb stranici mojaskola.rtsplaneta.rs. Nastava počinje u 15.30 časova.

Podsećamo vas da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od utorka 17.03.2020. godine organizovalo nastavu učenja na dalјinu za učenike osnovnih škola u Republici Srbiji. Svi zainteresovani učenici, roditelјi i nastavnici, nastavu mogu da prate svakodnevno od 8 časova na RTS 3, odnosno ponovlјene sadržaje na RTS Planeti.