Često postavljana pitanja

 

LMS je skraćenica od engleskih reči Learning Management System, što znači sistem za upravljanje učenjem. To je sotverski sistem koji omogućava automatizaciju, postavljanje i praćenje učenja.

LMS kombinuje širok opseg mehanizama kako bi omogućio učenje bez fizičkog dolaska studenata i učenika u učionicu. Alati koje nudi podrazumevaju kreiranje lekcija i predavanja, deljenje informacija, prijavljivanje i praćenje rada studenata, kao i njihovo ocenjivanje pomoću testova.

Prednosti sistema za upravljanje učenjem (LMS) uključuju mogućnost smanjenja vremena i napora za upravljanje učenjem,  bolji način distribucije sadržaja, podsticanje kulture učenja, povećanje vidljivosti i dostupnosti učenja te povećanje digitalne pismenosti korisnika.

String LMS je u vlasništvu Agencije “String” iz Pirota.

Nakon uvođenja vanrednog stanja prouzrokovanog virusom Covid-19, sistem je redizajniran kako bi omogućio podršku studentima i nastavnicima.

String LMS nudi svim studentima nastavnim materijalima (predavanjima, vežbanjima, testovima, multimediji).

Svim nastavnicima i saradnicima nudi mogućnost formiranja predmeta, predavanja i vežbi na ovom sajtu. Nastavnici su odgovorni za ispravnost nastavnog materijala.

Kako biste pristupli sadržajima ovog sajta potrebna je internet veza, računarski uređaj i instaliran internet pregledač – kao i za pristup bilo kom drugom sajtu.

String LMS je realizovan uz poštovanje važećih standarda i principa izrade veb prezentacija i projektovan je poštujući pravila responzivnog dizajna. To znači da se za pristup ovom sajtu mogu koristiti standardni PC računari, tablet računari i pametni telefoni.

Svi digitalni sadržaji namenjeni studentima koji su registrovani na sajtu su besplatni.